Vælg sprog

Dronning og prinseuret

Specialdesignet i et eksemplar til Hendes Majestæt Dronning Margrethe & Hans Kongelige Højhed Prinsgemal Henrik

 

Dronning uret
Inspirationen til urkassen kommer fra de franske korsetter, som jeg finder utrolige flotte. De får kvindens form til at stå frem med en feminin elegance. Man kan se korset inspirationen i det zigzaggede design, som jeg har valgt at dekorere med 36 diamanter. Det franske korset kan kendes på, at det blev snøret bagpå og på timeglasformen. Kronen, hvor man stiller tiden, er designet som en stor flot dronningekrone og passer til den elegante urkasseform. 
     Urskiven er dekoreret med 16 diamanter, som sidder fast i en feminin rund fatning. Romertallene er håndsatte og sidder på en 2-lags perlemors- skive, hvilket giver en flot dyb effekt i uret. Romertallene er smukke i sig selv og giver en følelse af noget gammelt og nyt, som er ført sammen i en klassisk stil. Der medfølger to håndsyede alligatorremme i farverne sort og brun.

Uret er naturligvis håndlavet i Schweiz.

Prinse uret
Inspiration fra Barokken
De 24 diamanter på ur-kassen spejler sig imod hinanden som i festsalen på slottet i Versailles, med det 73 m lange Spejlgalleri. Her er der anbragt sytten spejle, hvis rytme gentages i salens modsatte side af de store, rundbuede vinduer. Diamanternes rytme fortsætter på urskiven, hvor der sidder 12 diamanter i en eksklusiv firkantet fatning. 

Urskiven er fyldt med energiske bevægelser, ligesom i barokkens tid, hvor målet var at skabe en arkitektur, der var urolig, og virkede, som om den var i bevægelse. 

Inspirationen til den sorte urskive og de kontrastfyldte romertal og visere, kommer fra Barokkens forskellige former og  hvor lys og skygge spillede en stor rolle i arkitekturen. Den store dato gør, at det er let at følge med i nutiden, med et historisk perspektiv i udformningen af selve uret. Den sorte krokodillerem er håndsyet og passer godt til resten af uret med det sorte look.

Uret er naturligvis håndlavet i Schweiz