Vælg sprog

Christinas historie.

Christina´s Iværksætter historie. 

 

 

 

Jeg var ikke andet end 9 år da jeg startede min egen virksomhed. En legeplads i mine forældres baghave, entré: 25 øre. Da kvarterets børn havde prøvet legepladsen i rigeligt omfang, måtte jeg finde mig noget nyt at beskæftige mig med. Det blev til en avis som jeg selv tegnede og klippede ud og solgte i villakvarteret for 5 kr. Ordet Iværksætter kendte jeg ikke til, men måske gjorde mine instinkter, vilje og troen på mine ideer det. 

 

Jeg har altid haft en indre lyst til at udvikle og tænke kreative tanker. Efter Handelsskolen var jeg på jordomrejse i et halvt år, efterfulgt af et år i en tøjbutik i München. Derefter startede jeg på et Designkursus i Århus hvorefter jeg færdiggjorde en 3 årig Bachelor uddannelse i Design fra Southampton Institue. Jeg afsluttede min design uddannelse med en Master grad i Design fra The University of the Arts i London. Jeg boede i en studielejlighed sammen med Claus (min mand samt partner i virksomheden). 

 

Vi havde en rigtig god idé som vi troede 100 % på: En drøm og idé om at designe luksus ure med ægte diamanter til uhørte priser. Vi gik i gang med det samme med en masse tanker, ideer og udvikling af ideen. Det gik rigtig stærkt det hele, og på kort tid havde vi en lille kollektion, der var klar til at blive solgt. 

 

Vi havde ikke skrevet en forretningsplan, lavet et budget etc. Vi havde bare vores idé som vi ikke kunne komme hurtigt nok i gang med. Bilagene lå i en kasse på hylden, og den voksede bare. Vores første urlager var under svigerforældrenes gæsteseng for vi havde ikke plads eller råd til andet.  Fakturaerne var skrevet i hånden og vi brugte slette lak til at rette fejl. Ja, det var meget primitivt i starten, MEN ideen var der, og den var god. Virksomheden voksede hurtigt fordi vi begge to var ivrige, modige, kreative, havde lysten og viljen til at gøre vores idétil noget stort. 

 

På 16 år har vi nu skabt en virksomhed med 250 danske urmagere og guldsmede der sælger CHRISTINA ure og  smykker, eksport til mange lande, leveret ure til Dronningen og Prinsen, modtaget priserne; Årets kvindelige iværksætter 2008, Årets væksteventyr 2009, Årets kvindelige virksomhedsejer 2010 samt Årets VIRKSOMME kvinde 2018. Deltaget i Vild med Dans 2010 med en 3. plads, Masterchef, Til middag hos, Mig og min Au Pair, Kender du typen,  startet cykelholdet: CHRISTINA WATCHES med Michael Rasmussen som kaptajn og modtaget Gazelle priser i 2016 samt 2017. 

 

Det er gået stærkt. Rigtig stærkt, men det er ogsådet der er fedt ved at være iværksætter. Man bestemmer jo selv hvordan man vil udvikle sin virksomhed. Hvis man gemmer sig og ikke er aktiv, modig, kreativ, positiv, fyldt med energi, har vilje styrken og modet så kommer man ikke langt. Man skal kunne se muligheder og udfordre sig selv. Problemer findes ikke men derimod masser af udfordringer, hårdt arbejde og viljen til at opnå sine mål.

 

Når jeg møder andre der har gode ideer men ikke tør at springe ud som iværksætter, så siger jeg altid: Hvis du har en god ide som du tror 100% på så spring ud i det. HVIS ideen ikke lykkedes alligevel, såhar man stadig haft succes for bare det at turde springe ud i det og gøre det - er stort i sig selv, og man sidder ikke om 10-20 år og ærgrer sig over at man ikke i det mindste prøvede at springe ud i det.

 

Da vi startede vores virksomhed, kastede vi os bare ud i det dybe vand fra 10 meter vippen og håbede og troede på, at vandet var dybt nok når vi ramte det. Det var det heldigvis men også kun fordi at vi var som vi var. Vi ville bare i gang med det samme, og det kunne ikke gåhurtigt nok. 

 

Jeg vil byde jer alle sammen velkommen til mit univers 

De kærligste hilsner 

Christina Hembo